Eerste lam voor De Groene Waaier.

Haaksbergen – Op Tweede Paasdag neemt De Groene Waaier het eerste lam in ontvangst uit handen van Stichting Schaapskudde Haaksbergen. Dit gaat om 14.30 uur precies gebeuren aan de Schapendrift 11, in het gloednieuwe onderkomen van de kudde. Dan maakt de ontvanger, een aanjager van De Groene Waaier, ook de naam van het lammetje bekend. De adoptie van het lammetje is het startpunt van een intensieve samenwerking die Stichting Schaapskudde Haaksbergen en De Groene Waaier met elkaar aangaan. De Groene Waaier verstrekt op Tweede Paasdag de Stichting daarom het predicaat ‘Vriend van De Groene Waaier’. Een daarbij behorend schild zal ook worden onthuld.

De Groene Waaier legt een paraplu over de gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Lankheet in de Gemeente Haaksbergen. Het doel is gezamenlijk naar buiten te treden met de natuur als uithangbord voor o.a. recreatie en educatie. De verbinding tussen het dorp Haaksbergen en het buitengebied moet een nieuwe impuls krijgen. Ook kent De Groene Waaier economische en duurzame doelen. Daarnaast is het een initiatief om Haaksbergen meer positief op de kaart te zetten, zowel voor de bewoners van de gemeente als ook voor mensen van buitenaf.

De schaapskudde van Haaksbergen is een niet weg te denken onderdeel van de Haaksbergse natuur. De kudde graast in meerdere natuurgebieden op Haaksbergse grond. Op een natuurvriendelijke manier worden zo de gebieden begraasd en bemest. De kudde is ook een uithangbord, gelegen op korte afstand van de natuurgebieden. Het is dan ook geen toeval dat de Stichting Schaapskudde Haaksbergen de eerste ‘vriend van De Groene Waaier’ is geworden.

Op Tweede Paasdag (maandag 17 april, de  jaarlijkse Lammetjesdag) is er tussen 10.00 en 16.00 uur nog veel meer te beleven aan de Schapendrift 11 te Haaksbergen. Voor oud en jong zijn er tal van activiteiten. Kijk daarom op www.schaapskuddehaaksbergen.nl . De nieuwe schaapskooi het Horstervennehoes kunt u bereiken door van Haaksbergen naar Buurse te gaan en dan na vijfhonderd meter na het bord “einde bebouwde kom” rechtsaf  de Schansweg op te gaan. Volgt u nu de bordjes ”Schaapskooi”.  Met de fiets is het slechts drie kilometer vanuit Haaksbergen. Komt u met de auto dan kunt u parkeren aan de linkerkant van de Welmerweg. Bij de kooi is beperkte parkeergelegenheid voor mensen die slecht ter been zijn. De entree bedraagt voor volwassenen € 3.50 en voor kinderen van 4 tot 12 jaar € 2.00.

Voor meer informatie: contact@degroenewaaier.nl of mail@schaapskuddehaaksbergen.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp