IVN wordt Vriend van De Groene Waaier.

Op dinsdag 9 januari onthulden Harry Maathuis (IVN) en Maarten Jan Leppink (DGW) een bord bij het IVN-gebouw aan het Dievelaarslaantje. Met dit bord, Vriend van De Groene Waaier, wordt een intensieve samenwerking tussen IVN en De Groene Waaier beklonken.

Het IVN is in Haaksbergen niet meer weg te denken als het gaat om het onder de aandacht brengen van de betekenis van de natuur,  aldus IVN-voorzitter Harry Maathuis.

Dit is de reden waarom IVN Vriend is geworden van De Groene Waaier, aldus Maarten jan Leppink, één van de aanjagers van De Groene Waaier.

De Groene Waaier legt een paraplu over de gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Lankheet in de Gemeente Haaksbergen. Het doel is om samen naar buiten te treden met de Haaksbergse natuur als uithangbord. In de landschappen van De Groene Waaier is het prima wandelen, fietsen, sporten, genieten en leren hoe onze natuur in al haar vormen in Haaksbergen aanwezig is. De Groene Waaier is van mening, dat de verbinding tussen het dorp Haaksbergen en het buitengebied een nieuwe impuls moet krijgen. Daartoe wil zij meer verwijzingen binnen het dorp naar het prachtige buitengebied realiseren. Daardoor zullen meer mensen uit Haaksbergen zelf, maar ook toeristen de natuur in trekken.

Vorig jaar zette De Groene Waaier 4 heidekoetjes uit in Het Lankheet. Momenteel wordt hard gewerkt aan een visualisatie van de Buurserbeek in het dorp en het realiseren van de voormalige potaardehaven aan de Buurserbeek in het Assinkbos.

Naast het IVN is ook de Stichting Schaapskudde Haaksbergen Vriend van De Groene Waaier.

(Op de foto: links Harry Maathuis, voorzitter IVN, en rechts Maarten jan Leppink, aanjager De Groene Waaier.)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp