Project ‘Watermolenrad op rotonde’ afgerond door ….. Rietmolen.

In 2016 liet De Groene Waaier kunstenaar Dennis Sierhuis enkele afbeeldingen maken van mogelijke projecten die zij graag in de komende jaren zag gerealiseerd om de toegang tot de natuurgebieden te markeren, de highlights van Haaksbergen voor de buitenwacht zichtbaar te maken en de toerist naar de natuur te trekken.

Een van die projecten was het plaatsen van een watermolenrad (a la de Oostendorper Watermolen) op de nog te creëren vrachtwagenrotonde op de afslag naar Neede/Rietmolen bij het Danspaleis. Deze rotonde staat nog steeds in de planning, maar een rad bleek een brug te ver in de plannen.

Zeer verheugd is De Groene Waaier met het feit dat de Rietmolense gemeenschap in juli 2021 een paar kilometer verderop, op de onlangs gereedgekomen rotonde, een heus houten watermolenrad heeft geplaatst. Het geeft de link weer naar de vroegere rietmolen die aan de Buurserbeek, hier inmiddels Schipbeek geheten, stond.

We zijn zeer blij dat het idee, zij het op een andere plek en met een iets andere achtergrond, toch gestalte heeft gekregen en ook verwijst naar de watermolens die vroeger zo talrijk langs de beken stonden in Twente en de Achterhoek.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp